Hard werken is niet zo moeilijk

Hoe meer ondernemers ik spreek, hoe meer me duidelijk wordt dat één van de uitdagingen van het freelancen-en is om jezelf gemotiveerd te houden. En nee, dan bedoel ik niet hoe je jezelf hard laat werken. Dat kunnen we allemaal.

Hard werken is namelijk echt niet het allerbelangrijkste om je shit gedaan te krijgen.

Bezig zijn met de juiste dingen, dat is wat er toe doet.

Dat klinkt allemaal heel logisch. Dat is waarom je bent gaan ondernemen toch!? Jij kan dit!

Herken je dit?

Maar herken je dit? Je hebt een to-do-list (goed bezig. opschrijven is de eerste stap om het  gedaan te krijgen), maar je dag is gestart en voor je het weet schrik je van de klok. Gaat die tijd zo hard. En wat heb je nu eigenlijk gedaan vandaag?

Geloof me. Je bent niet de enige. We hebben hier allemaal last van. Ik, die eigenlijk altijd in de mega-mindy-actie-stand sta, heb er ook wel eens last van. Op het moment dat ik dit schijf zit ik er zelfs middenin. En dat voelt niet fijn.

Maar ik weet ook hoe het komt.

Ik heb gisteren een supertof gesprek gehad met een collega-onderneemster. Daarna barstte ik van de nieuwe inzichten gekregen en energie. Mijn brein draait overuren, helemaal goed, maar daardoor heb ik mijn dag niet voorbereid. Ik ben als een dolle aan de slag gegaan met uitwerken van iets waar ik geen plan voor heb gemaakt. En nu vraag ik me af wat ik nou eigenlijk gedaan heb vandaag.

 

Change the plan, but never the goal!

Maar weetje…het is niet erg. Wat er nu gebeurt bepaalt niet hoe de rest van de week gaat verlopen. Sterker nog; ik ben er blij mee.

Het dwingt me om al die mooie nieuwe ideeën een plekje te geven in mijn aanvalsplan. En daarna mijn focus weer te pakken. Dus wat ik nu ga doen:

  1. Een korte wandeling maken. Even lekker naar buiten en weg van mijn laptop en to-do-list
  2. Even rustig kijken naar -en genieten van- het stipje dat ik op de horizon heb gezet
  3. Mijn nieuwe ideeën een plaats geven op mijn roadmap
  4. En de rest van de dag doe ik helemaal niets meer…

Ik ben eens heel benieuwd of dit herkenbaar is. En hoe jij daar mee om gaat?

Hoe zorg jij dat je je focus vasthoudt en niet verzuipt in die brij van supergoeie ideeën?

Stuur me eens een berichtje. Ik vind het superleuk daar eens over te sparren met je!

×