fbpx

Hi there! Ik ben Monique.

Salesprofessional, customer obsessed en koffieverslaafd

Over mij (over Mo dus)

Ik kan je natuurlijk van alles vertellen over mezelf. Dat ik moeder ben van een te gekke zoon die Jax heet en getrouwd ben met Wesley, die al bijna 22 jaar mijn beste maatje is. Dat wij een eigenwijze Franse Bulldog hebben -Opie- die ons gezin compleet maakt.

Ik zou je kunnen vertellen dat ik een gevorderd koffiedrinker ben, weinig getalenteerd kickbokser en dol op digitale gadgets.

Uiteraard mogen de verhalen over alles wat ik heb geleerd en meegemaakt in de 12 jaar dat ik werkte als accountmanager dan niet ontbreken. En niet te vergeten mijn ruime kennis over de schoonmaakbranche en thema’s als duurzaamheid & circulaire economie. En mijn liefde voor storytelling & het verkopen van concepten.

Maar het leek mij beter om de mensen die mij goed kennen eens te vragen hoe ze mij zien.聽En ik ben best wel een beetje trots op wat zij hebben geschreven. Wat een mooie complimenten!

馃檹馃徏聽Met dank aan mijn business-buddy’s, vriendinnen, (ex)collega’s en natuurlijk mijn moeder (trust me…mom knows)

“Hoe zou je mij, in een paar woorden, omschrijven aan iemand die mij niet kent?”

路 proactief 路 creatief 路 doorzetter 路 sociaal 路 vakkundig 路 scherp 路 adrem 路 doortastend 路 eerlijk 路 oprecht 路 loyaal 路 neemt geen blad voor de mond 路 analytisch sterk 路 ambitieus 路 grensverleggend 路 wilskracht 路 vastberaden 路 gepassioneerd 路 staat voor waar ze in gelooft 路 integer 路 spontaan 路 te gekke humor 路

Eat, work, sleep, repeat….gaaaap.

Ik zie zoveel mensen die iedere dag weer hetzelfde ritueel afwerken. Datzelfde ritje in de auto. Op weg naar kantoor met dezelfde mensen als gisteren. Vorige week zag ik zo’n man op de fiets die zijn ene broekspijp had vastgemaakt met een elastiek… je kent het type wel. Zou die man nu echt op zijn fiets zijn gesprongen, zijn koffer in de speciaal daarvoor gemaakte houder hebben geklikt, zijn elastiek om zijn broekspijp hebben gedaan (anders komt hij tussen de ketting) omdat hij daar zo geweldig gelukkig van wordt? Ik geloof er niets van.聽Eat, work, sleep, repeat….gaaaap.

En waarom? Nou ja, omdat dat nu eenmaal zo gaat. Ik was daar trouwens geen uitzondering op hoor聽(behalve dat elastiekje om mijn broekspijp dan). Ook ik bracht mijn dagen door in een baan, omdat ik die baan nu eenmaal had gekozen ooit. Niet omdat ik dat het tofste vond om te doen. Toen ik net startte wel natuurlijk, maar het kostte me steeds meer moeite ook echt oprecht te zeggen dat ik het geweldig vond, als mensen me vroegen naar mijn werk.

Geloof me, het zuigt je leeg en je wordt er heel ongezellig van – je mag het aan mijn gezin vragen, die weten er alles van. Eind 2018 was voor mij het omslagpunt. Ik had een paar maanden uitgeblust thuis gezeten, mezelf weer herpakt en realiseerde me dat het tijd was om echt te gaan doen wat ik leuk vind. Mijn eigen dromen najagen door te starten als zelfstandig ondernemer.聽Weg uit mijn comfortzone. En het is net een achtbaan…iedere bocht is anders, het is spannend en zoooo leuk!

Mijn balans tussen werk en priv茅 klopt weer. Iedere dag doen wat ik leuk vind en niet wat er nu eenmaal bij mijn baan hoort. En het is dan ook echt geen toeval dat ik ervoor kies om andere ondernemers te helpen meer tijd te besteden aan hun eigen passie! Slice Your Elephant staat voor het najagen van je droom. Niet meer als een berg opzien tegen alles wat er moet gebeuren, maar actie in de tent. En vooral doen waar je heel blij van wordt.

Want als je doet waar je van houdt, dan voelt het nooit meer alsof je hoeft te werken, toch?

Referenties

Samenwerken met Monique geeft me rust in mijn onderneming. Zij neemt ons werk uit handen en vervult dat met een overtreffende trap.

Monique blijft prikkelen naar de who, what en bovenal why van de organisatie waar ze voor werkzaam is. Hierdoor weet ze de kern te raken en een maximale tegenprestatie te leveren.

Ze is eerlijk en rechtdoor zee. Wil geen beheerder zijn, maar mee ontwikkelen en dat is erg prettig.

Leon Habraken

Eigenaar, Schoonmaak Nederland & Social Facility

Ik heb al een website sinds ik mijn salon opende. Maar pas sinds ik ‘m met Monique onder handen heb genomen, word ik ook echt gevonden op Google.

Monique heeft niet alleen de uitstraling van mijn website een complete facelift gegeven, maar ook mijn logo.

En we hebben samen de teksten herschreven, op zo’n manier dat ze ook echt bij me passen. Dat was me zonder haar hulp nooit gelukt, want dat tekstschrijven is niet mijn ding.

Ik heb nu al een paar nieuwe klanten, die me gevonden hebben via mijn website!

Iris Spaans

Eigenaresse & Schoonheidsspecialiste, Sense of Beauty

Ik heb mijn website door Monique laten bouwen en ze heeft fantastisch werk geleverd.

De afspraken die we van te voren hebben gemaakt waren heel helder en zijn allemaal nagekomen binnen de afgesproken tijd.

Ze heeft ruime ervaring in sales en klantcontact en weet heel goed waar een goeie site aan moet voldoen.

Bedankt Monique !

Tilly Bos van de Steeg

Counsellor, Van Gelre Counselling

Blogs

Website teksten

Social Media Accounts

Websites

Drie woorden die je helpen om van een compleet onbekende jouw nieuwste klant te maken

"Kan ik je ergens mee helpen?" Wat doe jij als je een kledingwinkel in loopt en er komt gelijk een verkoper op je af met de welberoemde vraag: kan ik je ergens mee helpen? Ik zeg dan meestal dat ik alleen maar even wil kijken. Maar vaker nog sta ik binnen no-time weer...

Da’s logisch!

Ik ben niet zo van het voetbal, maar ik vind dat je ook dan zo af en toe gewoon ongegeneerd een Cruijff-uitspraak mag gebruiken. Wat dacht je van: 鈥淛e moet de bal hebben om te schieten, en schieten om te scoren, maar dat is logisch鈥. Dat vind ik het geweldige aan zijn...

Met deze 3 hacks schrijf je teksten die klanten aantrekken

Met goede teksten verkoop je meer, want goede teksten zijn essentieel voor succesvolle marketing. En meer verkopen is niet het doel van marketing, maar wel een logisch gevolg.

Hoe trompettert jouw bedrijf?

Tone of voice. Wat is het ookalweer en waarom is het belangrijk om daar over na te denken voor jouw bedrijf? Lees het hier…

Zes blinden en 茅茅n olifant…

Ken je het verhaal van de blinde mannen en de olifant? Een mooi voorbeeld is van het belang van “The Bigger Picture” en de kracht van beleving.

Wat je vooral niet moet schrijven op je website.

Jij wil toch ook graag dat een klant op jouw site komt en niet meer weg wil zonder dat hij zijn geld bij jou heeft uitgegeven?!
Schrijft dit dan niet.

Deze app is gevaarlijk (en super handig tegelijk)

Heb je ook wel eens moeite om een blog of andere tekst op papier te krijgen, omdat je afgeleid bent? Of teveel bezig met de details? Ik wel. En ik heb een app ontdekt die me hiermee helpt. Maar die is niet zonder gevaar!

Waarom je moet kiezen voor ‘je’ en ‘jij’ in je communicatie. Of juist niet.

Kiezen tussen ‘je’ en ‘u’ in je communicatie kan best wel een dingetje zijn.

Lees meer over waarom je moet kiezen en hoe je de beste keuze maak.

En wat je vooral niet moet doen!

Hoe je jezelf als freelancer weer ‘back on track’ krijgt tijdens zo’n vervelende wat-heb-ik-nou-eigenlijk-gedaan-vandaag-dip.

Herken je dit? Je hebt een to-do-list (goed bezig. opschrijven is de eerste stap om het gedaan te krijgen), maar je dag is gestart en voor je het weet schrik je van de klok. Gaat die tijd zo hard. En wat heb je nu eigenlijk gedaan vandaag?

Zo leer je uitstelgedrag af!

Wel eens last van uitstelgedrag? Baal je soms van jezelf dat je je weer hebt laten afleiden.

Wanneer je leert om ’s ochtends te beginnen met de lastigste taak -die lelijkste olifant 馃槈- kun je de rest van de dag kunt genieten van het feit dat ‘ie al af is.

Word een master in ‘getting things done”!

w

+ 31 (0)6 18 55 39 43

l

monique@sliceyourelephant.nl

My office is where the WiFi is

×