Gefronste wenkbrauwen

Ik zie ‘m nog voor me. Die wenkbrauw van mijn vriendin die omhoog ging toen ik vertelde dat ik mijn bedrijf ‘Slice Your Elephant’ had gedoopt. Ik hoopte nog even dat het per ongeluk was. Misschien een zenuwtrekje, vliegje in ’t oog, jeuk aan haar neus. Kan van alles zijn hè.

Maar die wenkbrauw (nice trouwens…toch eens vragen bij wie ze die laat doen) werd gewoon echt gevolgd door een harde…

”Nee…Mo! Haha…”

“Echt?”

Auw…

Een reminder wat er gebeurt wanneer je iets anders doet dan de mainstream. Ik zie namelijk veel (online) ondernemers die hun eigen naam gebruiken, of een logische bedrijfsnaam die precies zegt wat wat ze doen. Maar dat wilde ik niet, want dat past niet bij mij.

Een mooie les

En ik heb er ook gelijk een les uit geleerd, want er zullen altijd mensen zijn die een mening over je hebben. Positief en negatief. En die ook niet schromen om die met je te delen (wat in het eerste geval helemaal tof is en in het tweede geval iets minder).

Guess what. Ik heb er zelfs een olifanten-quote over gevonden!

“When the elephant decides to walk through the village, all the dogs come out and bark.”

En alhoewel Maharishi Mahesh Yogi uit India dit vast niet in het Engels heeft geroepen, het is wel waar. Het is nu eenmaal gewoon zo dat als je je laat zien, dat mensen daar iets van vinden. Woef!

 

Perfectionisme…

Je hoort ze trouwens niet altijd, die honden, maar het idee dat ze er zijn is al genoeg. En ik moet er nog wel even aan wennen hoor. Vooral de perfectionist in me laat zich namelijk horen wanneer ik een bericht wil plaatsen op Facebook, Linked of Instagram.

Punt of komma vergeten? Woef!

Niet met je eens? Woef, woef!

Maar het hoort erbij en ik laat me er niet door tegenhouden. Hup…dikke olifantenhuid kweken en gaan. En dat perfectionisme moest ik toch eens loslaten (weet je hoe f*cking veel tijd dat kost!)

 

Olifantastisch!

En intussen ben ik trouwens -met gepaste trots- “het meisje met de olifant” geworden.

Doet m’n webcam het even niet, dan krijg ik gelijk de vraag of er en olifant op zit. Loop ik de kroeg binnen dan roepen mensen: “Hey Mo! Hoe is het met je olifant?”.

Mijn antwoord is vanaf nu standaard: “Olifantastisch!”

×